Er det mulig å forføre publikum uten å banalisere kunsten? Og motsatt: Er det mulig å leve seg inn i kunsten uten å svike verden? Overflate og dybde er et stadig tilbakevendende tema i kunstdebatten. Lenge var «negativitetens estetikk» det dominerende paradigmet. Et syn som la vekt på avstand til verket, at man ikke skulle leve seg inn i det, men være distansert. Så kom ironien og det postmoderne. Det finnes ikke lenger noen dype sannheter å erkjenne! Det er vår påstand at det nå har oppstått en ny trend i kunstfilosofien og en ny type arbeider i billedkunsten som dette synet, denne trenden, ikke kan fange. Samtidig som disse bildene griper tilbake til de «naive» opplevelsesformene som negativitetens estetikk fordømmer representerer de også noe nytt. En ny form for inderlighet. Noe som definitivt er kunst, men som minner om livet selv.
Finn Eirik Modahl (f. 1967) er kunstner og arbeider med en rekke ulike kunstneriske uttrykk som skulptur, installasjon, film, musikk og teater. Blant hans mest kjente stedspesifikke skulpturelle verk er ‘Elektra’ i Tyssedal, ‘Sol’ i Bergen, ‘Javel’ i Kilden Teater og Konserthus, ‘Konglo’ på Sotra og ‘Genesis’ av St. Olav i Sarpsborg. Flere av arbeidene er omskrevet i internasjonale publikasjoner. I 2004-2006 var Finn Eirik Modahl direktør for Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Bergen i 1999. Bor og arbeider i Bergen. Kurator for Vestlandsutstillingen med Øystein Hauge i 2008.
Øystein Hauge er freelance kunstskribent og var leder for teoriseksjonen ved Kunsthøgskolen i Bergen. Han har anmeldt billedkunst for Bergens Tidene siden 1992, og har sittet i kritikerlagets arbeidsutvalg og UD’s Råd for billedkunst og kunsthåndverk. Hauge var redaktør for tidsskriftet «Uten tittel» i perioden 92 – 96, og jobbet med prosjektet «Iscenesatt kristendom» ved institutt for religionsvitenskap UiB. Kurator for Vestlandsutstillingen 2008.
Ålesund
1. mars
15. mars
Sunnfjord Kunstlag Førdehuset Førde
4. april
27. april
Hordaland Kunstsenter Bergen
Haugesund Kunstforening
Stavanger Kunstforening
Kunsthuset Kabuso Øystese